Woensdag 8 mei: Nkhotakota Pottery Lodge

Vandaag was onze laatste hele dag in Malawi. Rond 7:00 vertrokken we naar Nkhotakota, en de koffers moesten dus ook meegenomen worden aangezien afgelopen nacht de laatste nacht bij Joy’s Place was. Mijn koffer ging niet dicht surprise surprise, en daarom had ik een deel van mijn koffer in Corieke haar koffer gedumpt. Omdat we zo vroeg vertrokken, hebben we ook pas later een ontbijt gehad.

Terwijl we in de bus zaten kwamen we langs een gebied met heel veel rubberbomen. Dit zag er heel leuk uit, omdat er allemaal zakjes aan de boomstammen hingen waarin het rubber werd opgevangen. Hierna ben ik volgens mij in slaap gevallen in de bus, dit was inmiddels wel een gewoonte geworden.

Rond 9:00 kwamen we aan bij Lake Malawi. Hier hebben we echt genoten van het uitzicht, wat foto’s gemaakt, en ik heb zwaardgevochten met David. Het ontbijt hielden we in een leegstaande ruimte. Ik en Taina moesten het gebed die dag voorbereiden, dus ik ben bij het ontbijt voorgegaan in gebed met de Engelse versie van psalm 100. In het kort: we hadden een ontbijt met fruitsalade, overkookte eieren en koffie en thee.

Hierna gingen we weer een stukje verder rijden naar Nkhotakota, aangezien we hier nog steeds niet waren aangekomen. We hadden al snel de Expeditie Malawi playlist opgezet, die we een paar maanden vantevoren met z’n allen hadden samengesteld op Spotify. Rond 14:00 kwamen we dan eindelijk aan bij Nkhotakota. We hebben eerst allemaal op het strand geluncht, met een lunspakketje die we hadden gekregen. Er zat een wrap in, een soort chipjes, een banaan en water. Hierna hadden we vrije tijd tot ongeveer 18:00, omdat we toen een evaluatie gingen doen. In de tussentijd hebben we beachvolleybal gespeeld wat niet altijd heel soepel ging, aangezien de bal natuurlijk niet de zee mee in mocht. Iedereen heeft zich hierna geïnstalleerd op de kamers en even opgefrist.

Toen begon de evaluatie. We hadden allemaal wat te drinken besteld en de coaches hadden de vraag gesteld welke ontmoeting we het bijzonderst / meest impactvol vonden en welke les je daaruit meeneemt. Iedereen beantwoordde deze vraag verschillend en hij bracht ook heel wat emoties los. We hebben met z’n allen nog doorgepraat over onze ontmoetingen en daarna was het tijd voor het diner.

Als avondeten hadden we een lopend buffet. Er was heel veel gegrilde kip, er was zoals altijd rijst, en er was nog meer lekkers. Als toetje hadden we chocolade cake.

’s Avonds hebben we nog naar de sterren gekeken en was ik eigenlijk de hele tijd bang dat er een krokodil uit het water zou komen omdat er ook rangers langs het strand liepen met geweren. Dit was gelukkig niet het geval. Dit was een supermooie afsluiting van onze laatste ‘echte’ dag in Malawi.

Suryani

Geef een reactie