Woensdag 1 mei 2019

De allereerste nacht in Malawi is een feit, ook de allereerste nacht onder een klamboe en omringd door torren is een feit. De meesten van ons hebben heerlijk geslapen, niet gek na een nachtje in het vliegtuig. Er stond, in het hoofdgebouw van het hotel, een ontbijt ‘buffet’ voor ons klaar, dit tussen haakjes, want het blijft natuurlijk Afrika. Het personeel hier is zo ontzettend aardig, ze willen alles voor je doen en helpen je met alles.

We vertrokken van Het Hillside Hotel naar Vwaza Reserve, het was zo’n 3 á 4 uur rijden. Dit klinkt misschien lang, maar het is hier zo mooi en kleurrijk, dat de busrit niet verveelde. Het is wel grappig, want als we langs rijden, kijkt iedereen ons aan, het is ook wel een raar gezicht voor hen, 15 witte mensen in een bus (witte mensen = Mzungu’s hier). We aten tussendoor wat bij Joy’s Place, hier zullen we ook een groot gedeelte van de reis slapen. We hebben hier onze koffers gedropt en reden door naar Vwaza.

Het laatste stuk naar Vwaza was een hobbelige weg, je hoeft hier helemaal niet naar de Efteling deze weg voelt al als een achtbaan. We kwamen aan en het was echt prachtig! Een groot meer met daarin nijlpaarden. We sliepen in gammele Afrikaanse hutjes van hout en riet, er zat wel gaas bij de deur, maar er zaten gaten in dus de insecten vlogen en kropen ons rond de oren.

We keken wat rond en kwamen bij van de reis.

’s Middags ben ik samen met Hans water wezen halen in een dorp. Mijn allereerste ervaring met het Afrikaanse leven. Ik heb natuurlijk zelf ook even gepompt. Ik houd heel erg van kinderen en op deze plek is mijn liefde voor kinderen nog meer gegroeid. Hier is ook mijn liefde voor Afrikaanse kinderen begonnen, ik heb met ze gespeeld en foto’s gemaakt, echt heel leuk!

We aten in een open hut aan het meer, af en toe hoorde we de nijlpaarden knorren. Om een uur of zes werd het donker. We zagen in het donker de allermooiste sterrenhemel die we ooit hebben gezien ( tot nu toe). Zo helder en mooi, jammer genoeg niet te vangen op een foto. We konden de Melkweg zien en Pluto. Op een gegeven moment kwamen de nijlpaarden uit het water, bijzonder om deze dieren van zo dichtbij in het wild te zien.

’s Avonds hebben we een kampvuur gemaakt en liedjes gezongen. Lang nagepraat over de reis en het leven. Maar toen moesten we er toch aan geloven, in het hutje slapen. Ik slaap naast Maud op ongeveer een bed, met een breedte van 1 meter,  best knus dus. Maar we hebben heerlijk in elkaars armen geslapen.

Een goed begin van de reis!

Kusjes Taina

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Ingrid

    Toppers!!! Ik mis alleen de🐁!!
    😂😂😂

Geef een reactie