Dinsdag 30 april 2019 Aankomst in Malawi

Lieve lezers,

Dat Malawi mij zoveel zou brengen, had ik in mijn verste dromen niet kunnen bedenken. Ten eerste is het de rust die ik in dit land voel. Geen wifi, de adembenemende natuur en de rust die dit land en de mensen uitstralen. Ook wordt ik mij heel erg bewust van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de bevolking. Overal waar je komt, wordt er naar je gezwaaid en met een grote glimlach wordt je ontvangen. In Nederland begroeten we elkaar soms niet eens in de bus en onverwachte gasten wimpelen we af met het excuus dat we niets in huis hebben, maar dat is natuurlijk onzin. Tevredenheid en positiviteit is ook iets wat ik wil meenemen uit dit prachtige land. Hier hebben de kinderen eigenlijk niets; geen onderwijs, liefde, goede woonomstandigheden, maar toch zien ze er tevreden uit. En ondanks dat de gemiddelde inwoner van Malawi het slechter heeft dan wij, zijn ze toch dankbaar voor wat ze hebben en danken God daarvoor. In Nederland zijn we nooit tevreden en willen we altijd meer. Maar hier besef je dat materiƫle zaken echt maar een kleine rol spelen in je leven. Geloof in onze Vader, liefde voor elkaar en gezondheid zijn zoveel meer belangrijker. En ook al zijn we dus nog maar een paar dagen in Malawi. Deze cultuur veranderd je echt. En ik ben heel benieuwd en kijk uit wat ik nog meer van dit land mag leren.

Lieve groetjes uit Malawi,

Hinke

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Gerda

  Lieve Hinke, prachtige woorden! Liefs Gerda

 2. Oma en opa

  Een heel mooi verhaal Hinke. Het bepaalt ons bij wat werkelijk van belang is. En dit sluit weer mooi aan bij de themadienst van gisteren.

 3. Gerda

  Lieve Hinke en medereizigers,

  Wat fijn om zo een beetje mee te mogen leven met jullie ervaringen. Geniet van jullie tijd in Malawi en alle mooie ervaringen.
  Ik wens jullie Gods zegen toe en bid voor een voorspoedige reis.

  Liefs tante Gerda en ome Ed

Geef een reactie