Malawi Night

Afgelopen week was het eindelijk zo ver! Ongeveer 100 leerlingen en 25 vrijwilligers bleven een nacht lang wakker en woonden de Malawi Night bij. De leerlingen lieten zich sponsoren en het opgehaalde geld gaat naar de projecten in Malawi van de GZB.

De avond begon met een mooie opening en sing-in. Vervolgens hielden Hans en Gerrie Kasbergen een presentatie over Malawi. Zij wonen en werken daar voor de GZB. Het was interessant om te zien hoe anders het leven in Malawi is en bijzonder om te beseffen dat het expeditieteam ook werkelijk naar deze plaats toegaat. Om kwart over negen ‘s avonds begonnen de eerste rondes. Er waren workshops over fotografie, elektronica en fantasy, er werden spellen en quizzen gespeeld en op de hoogste verdieping van school was laser gamen. Dit is gesponsord door het bedrijf Nijboer Blijstra Techniek b.v. Ook docenten van het Ichthus kwamen om een keer wat anders met de leerlingen te doen dan het geven van hun gebruikelijke lessen. Zo hielden zij een debat met de leerlingen of vertelden ze wat over hun hobby. Van een hele andere categorie was de workshop waarbij leerlingen meededen aan de escaperoom. Voor sommigen was het lastig om hun hersenen te laten kraken zo laat op de avond / begin van de nacht.

Soms waren er momenten waarop het best even moeilijk was om wakker te blijven. Gelukkig had het expeditieteam daarover nagedacht. Tijdens de pauzes was er bijvoorbeeld warme chocolademelk met slagroom en broodjes knakworst. Er was nog veel meer lekkers, wat gesponsord is door Jumbo Lienden en Jumbo Huibers. Ook het bedrijf Blink interim, die ons geholpen heeft door de rest van de boodschappen te sponsoren: bedankt! Het sporten midden in de nacht hielp ook mee om wakker te blijven. Het was te gek om te kickboksen, dansen en in alle vroegte ’s morgens mee te doen met Zumba. Het was een vrolijke boel in de gymzalen, waar, naast al het dansen ook een workshop drama werd gegeven. Onderbelicht talent kwam naar boven in de leerlingen, niet alleen bij drama, maar er bleken ook geweldige roostermakers te zijn! Niet te vergeten de workshop over breien, waar de mooiste sjaaltjes gemaakt en aan elkaar geschonken werden.

In het holst van de nacht werd de buurt wakker gehouden door karaokeklassiekers. Heel wat keer is de Macarena en de Kabouterdans gedanst. Verder kwamen er veel leuke showtjes van groepen leerlingen voorbij. Docenten werden nagedaan en er werd zelfs door de aula bokje gesprongen. De directeur van vwo kon daarbij natuurlijk niet ontbreken… ’s Morgens na het ontbijt heeft iedereen meegeholpen opruimen en kon de laatste dag voor de kerstvakantie beginnen. Gelukkig knepen de meeste docenten een oogje toe als er geslapen werd in de les.

Al met al was het een zeer geslaagde nacht, waar wij als expeditieteam positief op terugkijken. Als de mogelijkheid er zou zijn zouden we het zo weer opnieuw organiseren. Namens Expeditie Malawi wil ik nogmaals alle leerlingen bedanken voor hun enthousiaste deelname aan de lessenmarathon en daarbij ook de vrijwilligers die workshops gaven, assisteerden, etc. Zonder jullie was de Malawi Night er nooit geweest.

Eline  

Geef een reactie