Donderdag 2 mei 2019 Vwaza Nature Park

De gammele hutjes in Vwaza werkten niet mee met de al opgebouwde slaaptekort. Met veel wakker worden in het midden van de nacht kon ik na half drie al niet meer slapen. Wakker geschreeuwd door de vele vogels en het diepe gesnauw van de nijlpaarden. Genietend van de vredige geluiden zoals de krekels en het suizen van de bomen met de zachte wind bleef ik nog even luieren.

Rond half vijf, vijf uur besloot ik te gaan wandelen in het park waarna ik Hinke en Eline tegenkwam die buiten de hypothalamus zaten te bewonderen, verder lopend genoten Luca, Emma, Silke en Corieke tegen.

Omdat er al veel mensen wakker waren besloten Hans en Gerrie de eerste safari ronde voor het ontbijt te doen. Eline, Silke, Hinke, Luca en ik stapten in de auto in de hoop een stel olifanten te zien.

Helaas geen olifanten maar gelukkig genoeg andere dieren zoals kudo’s, impala’s, nijlpaarden die op het land liepen, aapjes, bavianen en een stel mooie vogels. Na een aantal prachtige foto’s gemaakt te hebben en we op de terugweg waren, kwamen twee vissers trots hun halve meter meervallen showen.

Terug gekomen genoten we een rustig ontbijt en vervolgens vertrokken de tweede en de derde groep. Terwijl we zaten te wachten besloten de olifanten zich toch te laten zien. Super tof!! We probeerden steeds dichterbij te komen maar de derde groep was nog niet terug dus konden we er niet naartoe. Toen de jeep er eindelijk was brak de chaos uit en haasten we ons naar de plek waar we de dieren voor het laatst gezien hadden. Na een hobbelige rit werd ons geduld beloond en kwamen we heel dichtbij de grijze reuzen. Na de laatste boterhammen begaven we ons naar Rhumpi village. Daar aangekomen bezochten we de winkel van Olivier. Daarna zaten we gezellig met zijn allen bij hem thuis en ontmoeten we zijn vrouw Miriam en de schoonmaakster Unice. We stelden eerst vragen in groepsverband en daarna was er gelegenheid om hem te interviewen. Uiteindelijk werd ons bezoek geëindigd door spelletjes te doen en liedjes te zingen met een enorme groep met kinderen.

Terug in Mzuzu met de bus van onze grote vriend John gebruikten we een heerlijke maaltijd en beëindigden de dag met onze eerste dosis WiFi om de familie op de hoogte te brengen van al onze avonturen.

Checking out Eljakim.

Geef een reactie