Je bekijkt nu Donutactie 27 november 2018

Donutactie 27 november 2018

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:actie
  • Bericht reacties:0 Reacties

27 november was de dag, Expeditie Malawi  stond in aula A donuts te verkopen.

Na het succes van de vorige verkoopactie (zie voorgaande blogs) hadden we 1,5 keer zoveel donuts ingekocht dan dat we frikandelbroodjes hadden ingekocht. We hoopten dat dit genoeg zou zijn. Ook had het PR team een prachtige poster gemaakt om reclame te maken voor deze actie!

Vlak voor de eerste pauze gingen we ons klaar maken voor de verkoop. De donuts zagen er smakelijk en vrolijk uit. We hadden alles voorbereid en waren klaar voor de verkoop.

Het liep als een trein! Er waren veel leerlingen en leraren die een donut voor de expeditie kochten.

Zoveel, dat we na de eerste pauze niet zo heel veel donuts over hadden. Er moest een plan B komen. Dat plan was om nog een paar supermarkten te bellen om te vragen of we nog 100 donuts erbij konden krijgen. Na veel belletjes, doorverwijzingen en mensen gesproken te hebben, is het gelukt. Bij de Jumbo konden we nog  100 donuts halen. We zijn allen nog geen 18 en hebben geen auto, dus de donuts moesten we op de fiets ophalen. Dit was een klusje, maar het is gelukt!

Vóór de tweede pauze bereidden we even alles voor om voorde tweede ronde donuts te verkopen. Dit ging ook snel. Donuts zijn geen warme broodjes, maar ze gingen wel als warme broodjes over de toonbank.

Aan het einde van de tweede pauze waren we bijna uitverkocht. We hebben van de overgebleven donuts allemaal nog één gekocht en opgegeten. En verschillende expeditieleden hebben er een paar gekocht voor thuis. Hiermee zijn alle 550 donuts verkocht.

Nu willen jullie natuurlijk weten wat dit ons heeft opgeleverd?

*tromgeroffel* De donutverkoopactie heeft ons 309 euro en 70 cent opgeleverd! Dankjewel aan ieder die een donut van ons heeft gekocht!

Natuurlijk is het geld niet het enige wat het ons heeft opgeleverd, we zijn weer een ervaring rijker. We leren allemaal veel van een verkoopactie, hoeveel je moet inkopen, de verkoop en teamwork.

 Ik vond, en spreek ook voor de rest als ik zeg dat dit een leuke actie was om te doen en organiseren.

We zien jullie met veel plezier bij de komende acties!

Taina

Geef een antwoord